Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците
Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците / dariknews.bg

Влаковата катастрофа и последвалата трагедия в Хитрино оставиха дълбок отпечатък върху всички в България. Ето какво си спомнят за фаталната сутрин някои от очевидците на аварията.

Влакови цистерни се взривиха в Хитрино, има загинали и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Беше страшно, каза Шенай. Тя е настанена във 2-ра хирургия в Шумен. В семейната къща била със съпруга си Тамер и двамата си сина - Дениз и Юнуз. Те спели, когато цистерната избухнала.

Взрив на влакови цистерни в Хитрино

Чухме гръм и къщата падна, каза жената. Тя веднага изтичала да помага на синовете си. Бяха затрупани от отломките и ги дърпах за краката, спомня си жената.

Нищо не ни остана, плаче тя.

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците
netinfo

„Жена ми жива изгоря, не дойдоха на време да изгасят. Час и нещо чакахме", заяви Шерафидим Ахмет.

Жена му 54-годишната Алифе е работила в пекарната на селото, която е в непосредствена близост до взрива. Тя е била откарана с тежки изгаряния в болницата във Варна.

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците
netinfo

Стефан Стефанов е сред първите, обадили се на 112. Той живее далеч от епицентъра на взрива, но усетил ударната вълна.

Един винкел влетя през стъклото в спалнята. Скочих и веднаха заведох децата в най-задната стая. Обадих се на 112 и казах, че е имало взрив, обясни Стефан.

Той тръгва из селото и се оказва на едно от местата, където има затрупани хора. Извадихме Фейме и мъжа й, спомня си той.

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците
netinfo

Къщата ми все едно подскочи и после потъна на метър в земята, описва взрива 82-годишният Манол. Той е бивш военен, купил си къща в Хитрино, за да изкара спокойно старините си. Беше ужасно, добавя мъжа. Така се почиваствах когато щяха да ни карат да потушаваме въстанието в Унгария през 56 г., каза бившият старшина.

Трагедия: Хитрино след взрива (ВИДЕО/СНИМКИ)