Разкази на очевидци на инцидента в Хитрино: Трагедията е пълна
Разкази на очевидци на инцидента в Хитрино: Трагедията е пълна / DarikNews.bg, Шумен

След тежкия влаков инцидент, отнел пет човешки живота, хората в село Хитрино обвиняват пожарните и полицията, че са дошли със час и половина закъснение.

Рано тази сутрин в Хитрино се взриви цистерна - част от влакова композиция с газ пропан-бутан. По думите на премиера машинистът на композицията казал, че след петия вагон композицията се е откъснала.

Ето какво разказват някои от очевидците на инцидента:

Жител на Хитрино: Жена ми изгоря жива (ВИДЕО)

"Покривът падна върху нас. Синът ми изгоря. Падна къщата. Вече нямаме къща".

"След взрива станахме и видяхме, че навсякъде има пламъци. Обадихме се на 112, обаче час, час и половина няма никой. Жена ми работеше във фурната, насочих ги натам, но те не можаха нищо да направят. Жената изгоря жива".

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците

"Влакът е влязъл със силна скорост. Той е трябвало да влезе с 40 км/ч там. Влязъл е със силна скорост и е дерайлирал. Хората са потресени. Плачат. На всеки ъгъл има хора да плачат. Жената сега я прибира линейката - прилоша й. Брат й почина. Снахата също. Децата са живи, обаче са без къща, без родители".

СНИМКИ: Хитрино след трагедията

"Трагедия. Сестрата почина. Дъщеря й е в болницата в момента. Операция й правят в Шумен. Къщата направо е изгоряла до основи".

"Минути след взрива се усети като земетресение. Изкарах семейството си нагоре и отидох да помагам на приятели в долната махала. Моят работник Гошко го изкарах със счупен крак и обезобразено лице. Дете изкарахме живо, обаче майката и бащата са загинали. В такъв момент трябва да помогнеш няма как".