Трите най-продавани книги в Amazon
Трите най-продавани книги в Amazon / Guliver/Getty Images

Сайтът за електронна търговия Amazon (Амазон) обяви, че най-продаваната книга за 2016 година е "Хари Потър и прокълнатото дете", първа и втора част, предаде ЮПИ.

Действието продължава историята на Хари Потър - главният герой от седемте романа на писателката Джоан К. Роулинг, пожънали голям успех. Той вече е възрастен магьосник и е създал семейство.

Джоан Роулинг - създателката на мечти и Хари Потър

Адаптираната по книгата театрална пиеса е събитието, което към момента продава най-много билети в Лондон. Тя ще бъде поставена на Бродуей през 2018 година.

"Тазгодишните списъци с най-продавани книги показват разнообразието от предпочитания на читателите на Amazon, от белетристика до трилъри и мемоари", каза старши редакторът на Amazon Крис Шлуп.

Романтиката на книгите на хартия е още жива

"Силата на Потър е все още могъща и читателите от всички възрасти не могат да се наситят на Хогуортс. "Хари Потър и прокълнатото дете" беше най-чаканата книга за годината, която надмина рекордите за предварителни поръчки месеци преди да бъде издадена", добави той.

На второ място в класацията се нарежда "Когато дъхът става въздух" на Пол Каланити, а на трето - "Таен свидетел" на Джон Гришам.

Източник: БТА