Шестима полицаи бяха убити при взрив на кола бомба в центъра на Кайро
Шестима полицаи бяха убити при взрив на кола бомба в центъра на Кайро / БГНЕС, архив

Шестима египетски полицаи бяха убити, а трима минувачи ранени при взрив на Улицата на пирамидите в центъра на Кайро, предадоха ДПА и ТАСС, позовавайки се на източници от силите за сигурност. Според столичен полицейски говорител, цитиран от ТАСС, извършен е терористичен акт, при който е била взривена натъпкана с експлозиви кола.

Десетки хора загинаха при самоубийствен атентат край Багдад

Полицаи веднага отцепиха района край джамията "Ас Салям", край която гръмна бомбата, поразила местен контролен полицейски пункт. По булеварда, където избухна взривът, често минават туристически автобуси към пирамидите в Гиза.

Според репортер на Асошиейтед прес на мястото на експлозията, атентаторите явно са се целили в два полицейски джипа, паркирани на улицата край контролния пункт.

Самоубийствен атентат в Кабул взе десетки жертви

Нито една от известните терористични групировки не е поела досега отговорност за атентата, който ще се окаже най-кръвопролитният в Египет след месец май. Тогава въоръжени откриха огън по микробус, превозващ полицаи в цивилно облекло, в предградие на Кайро и убиха 8 от тях. Екстремистката групировка "Ислямска държава", която има силна местна структура на Синайския полуостров, пое отговорност за нападението през май.

Източник: БТА