Няма оцелели при разбиването в Пакистан на самолет с 48 души на борда, предаде АФП, като се позова на говорител на авиационните власти. Самолетът се разби по-рано днес в отдалечен планински район в Северен Пакистан.

Малкият самолет АТР-42 се разби край град Хавалиан, на 75 км северно от Исламабад. Той е изпълнявал полет от курортния град Читрал, край границата с Афганистан, за столицата, съобщи говорителят на авиокомпания ПИА Данял Гилани. Според него на борда е имало 42-ма пътници, петима членове на екипажа и един инженер от наземното авиообслужване.

Самолетът загубил връзка с контролната кула секунди преди катастрофата. Гилани каза, че е започнало разследване. Причина за катастрофата, станала в отдалечен планински район в Северен Пакистан, е проблем с един от двигателите, съобщи ТАСС.

Самолетите от този тип се използват в Пакистан за полети на къси разстояния от хълмисти райони към столицата и други големи градове.

Пакистански самолет се разби

Сред потвърдените жертви са девет жени и две малки деца. В списъка на пътниците има и трима чужди граждани - двама австрийци и един китаец, съобщиха представители на пакистанските власти, цитирани от ДПА.

Идентифицирането на телата ще се извършва в университетската болница "Аюб" на около 20 км от мястото на катастрофата. До момента там са докарани 20 тела. Говорител на болницата каза, че те са обезобразени и обгорели до неузнаваемост. За целта е изпратен специален екип от столицата.

Сред пътниците е бил пакистанската поп звезда от близкото минало Джунаид Джамшед със съпругата си. През последните години той се отказа от музикалната си кариера и стана ислямски проповедник. През последните 10 дни е бил на проповедническа мисия в Читрал, провинция Хайбер-Пахтунхва.

Продължава издирването на черните кутии на полета. Командването на пакистанската армия спешно изпрати войници от най-близкия гарнизон да участват в спасителната операция.

Читрал е популярна дестинация сред туристите заради природните красоти около него и заради древната си история, свързана с походите на Александър Велики.

Източник: БТА