Пакистански самолет се разби, няма оцелели
Пакистански самолет се разби, няма оцелели / БГНЕС, архив

Пътнически самолет, изпълняващ вътрешен полет, с около 47 души на борда е изчезнал от радарите в Северен Пакистан малко след излитане от град Читрал, съобщи Ройтерс, цитирайки съобщение на пакистански телевизионни канали. Самолетът е летял за столицата Исламабад.

Самолет с бразилски футболисти на борда се разби в Колумбия

Малко по-късно местен пакистански полицейски служител, цитиран от агенцията, съобщи, че самолетът се е разбил.

Според АФП, която цитира говорител на авиокомпания "Пакистански международни линии", на която принадлежи машината, на борда е имало 37 пътници, освен екипажа.

"Всички тела са обгорели до неузнаваемост. Отломките на самолета са разпръснати", каза Тадж Мухамад Хан, който е успял да дойде на мястото на катастрофата. Свидетели му казали, че самолетът е в бил в пламъци, преди да падне на земята.

Служител на ПИА съобщи, че на борда е бил Джунаид Джамшед - популярна преди 30-ина години пакистанска поп звезда. Той започва кариерата си като солист вокалист на рокгрупата "Вайтъл сайнз", след което прави соло кариера, издавайки поредица от хитове и албуми, заемали челни места в поп класациите. През 2001 г. той се оттегля от музиката и отдава живота си на исляма, като се присъединява като проповедник към консервативната религиозна организация "Таблееги джамаат".

Източник: БТА