Кънев видя дребнотемие в рулетката с мандатите, въпросът бил кога ще са изборите
Кънев видя дребнотемие в рулетката с мандатите, въпросът бил кога ще са изборите / БГНЕС, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев смята, че понастоящем въпросът е кога ще бъдат изборите и какво управление ще има България след предсрочния вот. "Моите усилия са изцяло съсредоточени в тази посока без никакъв интерес кой ще взима мандата, кой го дава и кой ще прави служебен кабинет", заяви пред журналисти Кънев.

Плевнелиев: Възможността 43-ото НС да излъчи кабинет е все по-минимална

"Това са дребнотемия, големият въпрос е как ще се управлява България в 44-ия парламент", отсече той.

Плевнелиев ще връчи третия мандат за кабинет на Реформаторския блок

Кънев заяви, че не го интересува дали евентуален кабинет на РБ трябва да е политически или експертен. „Най-добре за България е да има отговорно мнозинство в 44-ия парламент, който да проведе реформите, в които 43-тия парламент се провали", посочи Радан Кънев.

От друга страна Кънев обвини Румен Радев, че би следвало да бъде по-активен в този „кризисен период, в който се намираме".

Радев: Не мога да присъствам на заседание на КСНС, преди да встъпя в длъжност

Според лидера на ДСБ цялата история с въртележката на мандатите е абсолютно дребнотемие, но националната сигурност не е. „В такъв консенсус за отбраната и сигурността трябва да участват днешните управляващи, опозиция, днешният и утрешният президент. От тази гледна точка е слаба позиция на Румен Радев отсъствието му от КСНС", допълни Радан Кънев.

Източник: БГНЕС