Обучават ученици в основни правни познания
Обучават ученици в основни правни познания / Дарик Враца

Продължава реализирането на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", прилагана в Административен съд Враца. Днес, от 12 часа, в съдебна зала № 3 сборна група ученици от Х клас на СУ „Христо Ботев" гр. Враца ще се запознаят с административното правораздаване, компетентността на Върховния административен съд и административните съдилища, административното нарушение и наказание, и как практически следва да подходят в често срещани житейски ситуации, в които се изискват някакви правни познания.

Това е втората от общо петте теми включени в програмата и ще бъде представена под формата на интерактивен урок от Мирослав Любомиров - експерт, връзки с обществеността в Административен съд - Враца и Веселин Вътов - прокурор в Окръжна прокуратура - Враца.

Целта на образователната програма е формиране на правна грамотност и култура сред подрастващите, изграждане на ценностно отношение към закона и ограничаване на негативните модели на поведение.