Коледната елха грейна в Нова Загора
Коледната елха грейна в Нова Загора / община Нова Загора

Заря, коледен дух и настроение обгърнаха новозагорци със запалване светлините на традиционната елха пред сградата на Общината.

За да зарадва палавите, но послушни дечица кметът Николай Грозев и неговия екип подготвиха за поредна година един невероятен празник. Около изящно украсената елха, обагрена в червено и златисто, с леко полюшващи се сърчица, звездички и снежинки, се струпаха нетърпеливи малчугани, притаили дъх в очакване на коледните чудеса. Но вместо дългоочаквания гост те попаднаха в приказната атмосфера, създадена от баба Зима и помощника на Дядо Коледа - джуджето Джуджи. Те разказаха на малките послушковци и любознайковци за работилницата на белобрадия старец, родното му място и приказната шейна с впряга от елени, като всеки от тях беше представен поотделно.

Коледната елха грейна в Нова Загора
netinfo

Вълшебното тържество, истински празник на светлината и магията наречена Коледа, беше наситено с много песни и танци, които накараха дългоочаквания гост и неговата внучка Снежанка да пристигнат засмени и доволни, с пълен кош подаръци.

Коледната елха грейна в Нова Загора
netinfo

Към тях се присъедини и кметът Николай Грозев:" Мили деца, уважаеми съграждани, Рождество Христово не е само ден, на който подаряваме любими и желани вещи за най-обичните ни хора. Той е времето, в което се обръщаме към близките си, за да им дарим обичта си и да им покажем, че те са най-важната част от живота ни. Защото да раздаваш добрина и да получаваш удовлетворение от това че си направил някой щастлив, че си го накарал да с е усмихне и да се почувства специален, е само част от магията на святата нощ.Весела Коледа и Щастлива Нова Година с пожелание всеки един от вас да запази детското в себе си и вярата в прекрасния утрешен ден. Бъдете здрави, щастливи и добротворни".

След това всички заедно отброиха последните секунди до запалване на светлините на Коледното дръвче и то засия пред притихналите деца с целия си блясък и красота, а заедно с неговите светлинки, в помръкналото небе грейнаха изумително красиви и пъстроцветни фойерверки, изпълващи атмосферата с вълшебство.