Градът в коледна украса
Градът в коледна украса / община Нова Загора

Да бъде Коледата светла и искряща, да носи топлината на семейния уют, на смеха от лицата на децата, на множеството малки и блещукащи светлинки. Коледният дух и усещането за празник вече се разнесе из новозагорските улици.

Градът в коледна украса
netinfo
Заедно със запалването на елхата пред сградата на Община Нова Загора светнаха стотици камбанки, елхички, сфери, панделки и снежинки. Най-оживените места в града се обляха от лъчистите усмивки на коледната украса. В двора на Общината се разхождат снежни човеци, а пъргави еленчета тичат покрай тях.

Романтика на пейката на влюбените придава окъпаната в светлини многофункционална спортна зала „Младост". Весели камбанки „пеят" на пешеходната алея на пазара. През тази година общинското ръководство поднесе поредната изненада на новозагорци - изящна украса на реновираните улици „Васил Левски" и „Градинска".

Градът в коледна украса
netinfo

„Празничното осветление вече светна поетапно в целия град - споделя кмета Грозев. Коледната атмосфера се дължи не само на общинската украса, а и на добрите идеи на хората за коледно настроение в техните домове. Всяка година, наред с общинските светлини, града ни грейва и с красиви прозорци, балкони и дворове, което засилва усещането на празника".