Отборът на Юга надви Севера
Отборът на Юга надви Севера / Община Видин

Баскетболният мач на звездите между отборите на Севера и Юга се състоя за единадесети път по повод Световния ден за борба срещу СПИН. Преди началото на двубоя в Спортна зала „Фестивална" във Видин заместник-кметът Венци Пасков откри кампанията, посветена на 1 декември. Той поздрави организаторите и участниците от името на кмета на общината Огнян Ценков, като изрази увереността си, че и тази година видинската публика ще стане свидетел на една достойна и атрактивна баскетболна игра.

В демонстративната среща се изправиха един срещу друг баскетболисти от училищата ГПЧЕ „Йордан Радичков" и СУ „Цар Симеон Велики" (отборът на Севера) и възпитаници на ППМГ „Екзарх Антим І" и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров" (отборът на Юга). След оспорван двубой Юга победи Севера с 99:84.

Заместник-кметът на общината награди победителите в надпреварата. За четвърта поредна година беше връчена и учредената от нашия съгражданин и бивш баскетболист проф. Вили Лилков преходна купа. От негово име със статуетки бяха наградени 11 души с висок принос в реализирането на инициативите и провеждането на Мача на звездите в Световния ден за борба срещу СПИН. От страна на Община Видин отличия получиха Венци Пасков, Красимира Елисеева, Роми Василева и Крум Хаджимитев.

По традиция доброволци от Младежкия общински съвет по наркотичните вещества и Детски и младежки парламент раздадоха на присъстващите червена панделка - символ за съпричастност, флаери, стикери и информационни материали.

В подготовката на кампанията във връзка със Световния ден за борба срещу СПИН се включиха Община Видин, Ученически спортен клуб „Шампион", Общински младежки съвет по наркотичните вещества, Регионално управление на образованието, Видинска Света митрополия, Регионална здравна инспекция, видински фирми и др. Дейностите и инициативите са координирани от Местния офис на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Община Видин.