Кмет връчи почетен плакет на баскетболен клуб
Кмет връчи почетен плакет на баскетболен клуб / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с ръководството, треньорите и състезателите от баскетболен клуб „Видабаскет", за да ги поздрави за постигнатите високи резултати през годината. „Това, което сте показали, е впечатляващо. Най-важното, за което искам да ви поздравя е, че вие превърнахте баскетбола в традиционен спорт и напълнихте нашата спортна зала" - каза Ценков. Той отбеляза, че според статистиката баскетболните срещи във Видин са на четвърто място в страната по посещаемост. Затова тези резултати трябва да се популяризират и станат достояние на гражданите.

В знак на признателност и уважение към положените усилия и завоювани победи, кметът връчи почетен плакет на Община Видин на мениджъра на клуба Владимир Евгениев. От своя страна той благодари на Огнян Ценков за съдействието, което общината оказва за развитието на баскетбола във Видин, както и на състезателите от всички възрастови групи, на треньорите и на организационния секретар Росен Ракаджиев за положените усилия.

„Хубаво е, че „Видабаскет" развива спорта във всички възрастови групи. Ние искаме децата да израснат физически здрави, да формират в себе си воля за победа и след това да се реализират успешно като личности, преследвайки своите професионални намерения" - допълни още Ценков.

Росен Ракаджиев отбеляза, че не само мъжете, но и цялата детско-юношеска школа, всички отбори на „Видабаскет" стартират успешно в първенството тази година. „Немалка заслуга за успехите на „Видабаскет" през този сезон има помощта, която получихме от Община Видин. Откакто съществува клубът, регистриран през 2003 година, до момента, за първи път Община Видин изплати изцяло субсидията за БК „Видабаскет", гласувана от Общинския съвет" - подчерта той.

Баскетболен клуб „Видабаскет" отбелязва изключителен подем в развитието си през 2016 година. През настоящия спортно-състезателен сезон в активна дейност са обхванати над 80 баскетболисти от І до ХІІ клас, а школата наброява повече от 120 деца.

Мъжкият отбор има четири поредни победи в шампионата на А-групата на страната и дели първо място в класирането със столичния „Левски", над който видинчани се налагат в София с 66:64 точки. „Видабаскет", воден от старши треньора Николай Колев, записва редица победи над именити съперници и отбори, които разполагат със значителен финансов ресурс: „ЦСКА" - със 74:53 точки; „Левски 2014" на Константин Папазов - с 66:64 точки; „Лукойл Академик" - с 81:73 точки; „Чавдар" - Троян - с 80:73 точки.

Много добри резултати показват и детско-юношеските отбори на клуба. От началото на състезателната година видинската баскетболна школа няма загуба в шампионата. Всички формации на „Видабаскет" могат да се похвалят само с победи.