Участници в Международния конгрес на световните цивилизации посетиха Казанлък
Участници в Международния конгрес на световните цивилизации посетиха Казанлък / община Казанлък

12 участници в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм посетиха Казанлък. Те бяха посрещнати от кмета Галина Стоянова в Музея на розата. Стоянова разказа за националния символ, който пазят казанлъчани - розата и историята на традиционното за региона розопроизводство. Тя отбеляза, че "70% от розовото масло в България се произвежда в Казанлък".

Галина Стоянова запозна гостите и с Казанлъшката тракийска гробница, първият български паметник, вписан в световната съкровищница на ЮНЕСКО, която също е включена за посещение от чуждестранната делегация и ги покани на Празниците на розата през юни, 2017 г.

В срещата участваха министри и заместник - министри, държавни ръководители, висши служители и учени в сферата на културата и туризма на Бразилия, Азербайджан, Камбоджа, Канада, САЩ, Ливан, Румъния, Молдова, Испания и др.

Освен София, Долината на розите и на тракийските царе е една от двете дестинации, които високопоставените чуждестранни гости имат възможност да посетят след официалното закриване на Конгреса.