Световни лидери ще се сбогуват с Кастро, Обама няма да присъства на погребението
Световни лидери ще се сбогуват с Кастро, Обама няма да присъства на погребението / Guliver/Getty Images

Най-малко 25 чуждестранни лидери ще участват в церемонията по сбогуване с Фидел Кастро. Това съобщи кубинското външно министерство. На гражданската панихида, която ще приключи днес, възнамеряват да присъстват 15 президенти от Латинска Америка и Африка, предаде ТАСС.

Почина Фидел Кастро, 9-дневен траур в Куба (ВИДЕО)

Погребалната церемония ще се състои на 4 декември.

Американският президент Барак Обама няма да пътува до Куба за погребението на Фидел Кастро, заяви вчера Белият дом, цитиран от ДПА.

Барак Обама няма да присъства на погребението на Фидел Кастро

Вицепрезидентът Джоузеф Байдън също няма да присъства, заяви говорителят на американското президентство Джошуа Ърнест. Кастро ще бъде погребан в неделя в Сантяго де Куба.

Правителството на Обама положи усилия за намаляване на напрежението в американско-кубинските отношения, датиращо от времето на Студената война.
Френският президент Франсоа Оланд няма да отиде на погребението, съобщи Франс прес, като се позова на Елисейския дворец.

Путин няма да отиде на погребението на Фидел Кастро

Франция ще бъде представена от специалния посланик на френския президент за Латинска Америка Жан-Пиер Бел, както и от министъра на околната среда и енергетиката Сеголен Роаял.

Източник: БТА