Протест вън и вътре в съда за мярката на Любомир и смъртта на Виолета
Протест вън и вътре в съда за мярката на Любомир и смъртта на Виолета / Дарик архив

Пловдивският апелативен съд ще разгледа протеста на Окръжна прокуратура срещу определението на Окръжния съд, с което спрямо обвиняемия Любомир Трайков е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 15 хил. лева. Делото започва в 10.00 часа в зала № 2.

26-годишният Трайков е обвинен за това, че на 18-ти ноември на кръстовището на бул. “Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“, при управление на лек автомобил „Ауди“, в пияно състояние е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души – Атанас Петков и Виолета Стоянова, и телесни повреди на други две лица, които са пътували в лек автомобил „Пежо“. В събота почина и 23-годишната Поли, която през последните дни беше в състояние на мозъчна смърт.

За подобно престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Успоредно с делото, пред съда ще има мирен протест. Присъстващите искат, цитирам: „справедливост и присъди за престъпниците“.

Не можем да върнем живота на Виолета, но можем да се борим, за да не се случва отново и отново, за да не осиротяват повече семейства, казват още организаторите.