Русия готова да забрани полетите над Крим, иска Украйна да спре ракетните стрелби
Русия готова да забрани полетите над Крим, иска Украйна да спре ракетните стрелби / БГНЕС, архив

Русия ще забрани полетите над Крим ако Украйна не отмени решението за изстрелване на ракети над полуострова, заяви за телевизия "Россия 24" говорителят на Росавиация Сергей Изволски, цитиран от ТАСС.

"Ако Украйна не отмени решението си, в забранената зона няма да се извършват полети. Всички авиокомпании са уведомени, че Украйна е въвела неправомерно ограничение на полетите", заяви той.

"Русия предприема всички необходими мерки и действия за обезпечаване на сигурността на полетите както на руските, така и на чуждестранните компании", добави говорителят.

По-рано Украйна реши едностранно да извърши на 1 и 2 декември ракетни стрелби в района на Крим, където прелитат граждански и държавни полети. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна не коментира информацията за плановете на Киев да извърши ракетни стрелби в района на Крим.

"Не коментираме тази информация. Всичко, което се отнася до временно окупираните територии, е от компетенцията било на външното министерство, било на министерството по въпросите на антитерористичната операция (в Източна Украйна) и окупираните територии", заяви прессекретарят на генералния щаб Владислав Селезньов.

Източник: БТА