Полицаи се натъкнаха на ужасяващи находки в масов гроб в Мексико
Полицаи се натъкнаха на ужасяващи находки в масов гроб в Мексико / БГНЕС

Тридесет и два трупа и девет отделени от телата глави бяха изровени от нелегални общи гробове, открити в южния мексикански щат Гереро, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.

"Находките са ужасяващи", заяви говорителят на регионалната служба за сигурност Роберто Алварес. Той уточни, че са намерени телата на 31 мъже и една жена.

Колко е опасно да си свещеник в Мексико

Близо 20 общи гробове бяха открити тази седмица на хълм край село Почауиско в община Ситлала. Човешките останки в тях са откарани в Чилпансинго, столицата на щата, за да бъдат идентифицирани, посочи Алварес.

Наркокартел заподозрян за жестоко убийство на млада кметица в Мексико

По предварителни данни на следствието това са тела на жертви при въоръжени сблъсъци между местните банди "Лос Ардильос" и "Лос Рохос". Полицията засега не съобщава за заловени престъпници, заподозрени за убийствата, пише мексиканският в. "Универсал", цитиран от ТАСС.

Полицаи се натъкнаха на ужасяващи находки в масов гроб в Мексико
netinfo
Гереро, където се произвежда много марихуана и мак за нелегален износ в САЩ, е сред мексиканските щати, страдащи най-много от корупцията и уреждането на сметки между наркокартелите, отбелязва Франс прес.

Откриха масов гроб край Игуала, където изчезнаха 43 ученици

Най-малко 24 души бяха убити в Гереро през последния уикенд. През 2014 г. 43 студенти бяха отвлечени в щата и впоследствие бяха открити техни тленни останки - случай, който предизвика силен отзвук не само в страната, но и в чужбина.

Над 170 000 човека бяха убити в Мексико и повече от 28 000 са водени за изчезнали, откакто властите обявиха през 2006 г. война на наркокартелите, сочат официални данни.

Източник: БТА