Вече търсят само 4-годишния Ники, но не и майка му, извела го през варненското летище
Вече търсят само 4-годишния Ники, но не и майка му, извела го през варненското летище / netinfo

Теодора Камашикова-Милева, която изведе в чужбина 4-годишния си син Никола без разрешението на баща му, е свалена от издирване от Интерпол. Снимката й липсва на сайта на международната организация, която обаче продължава да търси момченцето, показа проверка на Дарик.

Случаят с изчезването на детето нашумя преди два месеца, след като бащата Калоян Милев публикува във Facebook разтърсващата история, че съпругата му е отвлякла сина им. На 5 септември двамата хващат от Летище Варна полет до Истанбул, като майката успява да заблуди граничните власти.

Три дни по-рано тя прави опит да отпътува с детето от София за Хонконг. Тогава обаче не е допусната до полета, защото няма документ, че бащата дава съгласие за извеждане на детето.

Вече търсят само 4годишния Ники но не и майка му извела го през варненското летище
netinfo

На 5 септември Теодора и Никола пътуват с вътрешен полет от София до Варна, като имат закупен билет и в обратната посока. В салона на аеропорта в морския град майката обаче се отправя не към изхода за полета за столицата, а към този за Истанбул, за който също има билет. След качването в самолета следите на двамата се губят.

По думите на Калоян Милев съпругата му е имала психологични проблеми в месеците преди изчезването й. Тя развила страхова невроза и освен това отслабнала до 36-37 кг.

Къде изчезнаха млада майка и 4-годишното й дете? (ВИДЕО)

Калоян подозира, че крайната точка на Теодора е Австралия, като нейната майка й е помогнала с пари.

Случаят с извеждането на детето предизвика вътрешна проверка в „Гранична полиция”.