Оградата на границата ни с Турция ще бъде завършена в най-скоро време, „възможно е и до края на годината". Това каза пред NOVA министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев. Той увери, че ще съдейства максимално на новия министър, за да го въведе в това, което до момента е направено.

124 млн. евро за подобряване на охраната по границата ни

"Надявам се неговата политика да не е много по-различна от политиката, която аз следвах. Нещата не са свързани само с присъствието на границата, важен момент са отношенията между съседите. Нека следващият министър и следващото правителство да знаят, че е от голямо значение какви ще са отношенията между България и Турция, между България и Сърбия, и Македония, разбира се. Имаме чудесно сътрудничество. Това сътрудничество с всяка една наша съседка е от изключително значение", подчерта Ненчев.

Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата

По отношение на мигрантите, праминаващи през страната и залавяни в Сърбия, министърът в оставка бе категоричен, че се полагат огромни усилия по въпроса.

Присъствието на българската армия на границата е ефективно, отчита Ненчев

"Инициирах много срещи и обучения още в началото на годината, деликатна е темата. Можем да кажем същото и за Гърция, че контролът от там е малко по-слаб, но има съвместни усилия и съвместно е хубаво да се информираме за потоци от групи", коментира военният министър в оставка, като отново посочи, че се работи в сътрудничество.

Източник: nova.bg