Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата
Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата / БГНЕС, архив
Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата
91051
Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата
  • Създават необходимите условия за военните, които охраняват границата

За предстоящите зимни месеци са създадени всички необходими условия за военните, които охраняват българската държавна граница. На място има медицински лица, осигурени са допълнително топли дрехи за хората, които работят на открито.

Няма да допусна да изкопават землянки, както това се случи преди две-трr години. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в Благоевград.

Той бе категоричен, че на браздата има толкова военни, колкото е необходимо, но има готовност да изпрати допълнително още 2000 души при необходимост.

"С моя заповед изпратих медицински лица. Има нужда, хората не са малко. Ще има лекар, който ще бъде на постоянно разположение. Започнаха да се появяват и различни вирусни заболявания, времето се променя. Условията са добри. Поръчал съм допълнително дрехи и униформи за тези военнослужещи, които работят в открити условия. Това, което се опитвам да направя е по един фургон поне на 2-3 километра, в които момчетата и момичетата ще имат възможност по време на почивката си, да хапнат нещо и да имат прилични условия. А не както преди 2-3 години бяха изкопали едни землянки - то е трагедия. Това няма да допусна. Не е лесна работа, знам че първо теренът е изключително труден, второ - условията са изключително трудни. Тази работа не е никак лесна, но нямам впечатления за оплаквания от страна на нашите военнослужещи и хората, които са там и смятам, че тези хора наистина носят службата си с много висока чест", заяви Ненчев.