Корнелия Нинова: Спечелихме изборите не сами, а заедно с народа си
91201
Корнелия Нинова: Спечелихме изборите не сами, а заедно с народа си
  • Корнелия Нинова: Спечелихме изборите не сами, а заедно с народа си

БСП няма да подкрепи предложения от правителството държавен бюджет за 2017 г. и няма да пречи на мнозинството да го приеме. Това заяви в парламентарната зала лидерът на БСП Корнелия Нинова при дебатите по оставката на правителството на Бойко Борисов.

Тя заяви, че мнозинството в това Народно събрание не се е променило и БСП остава опозиция и ще бъде такава до край. "Целта на БСП е да се бори за мнозинство на предсрочните парламентарни избори", отбеляза Нинова.

По думите на Нинова настоящият парламент има две задачи - да гарантира спокойно преминаване от оставката на кабинета до произвеждането на предсрочни парламентарни избори, както и да отговори на очакванията на хората във връзка с резултатите от референдума.

Депутатите гласуваха оставката на правителството (СНИМКИ)

"Ако сега не сме помъдрели, това е краят на политическата класа", заяви Нинова. "Призоваваме ви да разговаряме разумно, да обсъдим как мъдро и държавнически отговаряме на народа си за промяна на политическата система в България", обърна се тя към останалите политически сили в парламента.

"БСП лява България" ще гласува "за" оставката на правителството, подчерта Нинова.

"Вие загубихте категорично изборите, ние спечелихме категорично тези избори, не сами, а заедно с народа си, защото нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен кандидат", отбеляза тя. "Гордеем се с тази победа, но за нас това не е повод за самодоволство и агресия, защото никак не е достойно да риташ паднал човек или партия, но ще е безотговорно да не посочим грешките", посочи още Нинова.

Грешките на ГЕРБ според лидера на социалистите са в разминаването между реалния живот и политиките на правителството. Според нея правителството не е направило нищо за преодоляване на бедността, съдебната реформа не е допринесла за увеличаване усещането за справедливост у хората, реформите в образованието и здравеопазването не са били успешни.

"Отнехте чувството за достойнство на българите", обърна се от трибуната Корнелия Нинова. "Поставяме си като задача да дадем алтернатива на народа си. Неговото мъдро решение да избере този държавен глава изисква мъдро отношение от страна на политиците", посочи лидерът на БСП.