Кражба на пациенти между джипитата в Казанлък
Кражба на пациенти между джипитата в Казанлък / БГНЕС

Като кражба на пациенти определи Димитрина Делчева случилото се с нея, след като остана без личен лекар. След раждането на детето й тя установява, че е сменен личният й лекар, без тя да е поискала това или подписала такъв документ.

След подаден сигнал към Здравната каса й е предоставена възможност да се върне към стария си личен лекар, но самата Димитрина и семейството й са силно възмутени от случая.

Дават на прокурор джипита за кражба на пациенти

Съвсем ненадейно казанлъчанката Димитрина, научава, че сама е поискала смяна на личния й лекар. "Не само, че нямам лекар, който аз съм избрала, но самоназначилият се за мой личен лекар ми отказва направления с мотива, че ще я съдя", възмущава се жената.

Димитрина и мъжът й се срещнаха с д-р Диана Станкова, като поискаха тя да предостави документ, на който се е подписала за избор на нов личен лекар. Личният лекар, категорично отрече да е участвала в подмяна на документи за прехвърлянето на пациента.

В крайна сметка от извършената проверка от здравната каса се дава възможност на Димитрина да се върне към стария си личен лекар. Тя обаче, настоява за задълбочено разследване на казуса.

Източник: БГНЕС