Протестиращи роми: И ние сме българи, искаме справедливост!
Протестиращи роми: И ние сме българи, искаме справедливост! / снимки: Тина Соколова
Райко Живков подкрепи протеста на ромите пред съда
91036
Райко Живков подкрепи протеста на ромите пред съда
  • Райко Живков подкрепи протеста на ромите пред съда

Около стотина жители на малката ромска махала в Пазарджик излязоха на протест пред Съдебната палата в града тази сутрин. Те мирно застанаха срещу сградата с плакати: „И ние сме българи, искаме справедливост!”. Повод за недоволството им е жестокото двойно убийство в събота вечерта и последвалото прострелване на две жени на следващата сутрин. И за двете престъпления е обвинен техният съсед Иван Николов, 30-годишен, наркозависим, с криминално минало, както потвърдиха от полицията. Днес вероятно ще се гледа мярката за постоянно задържане под стража на Николов.

Жестоко убийство на възрастни съпрузи в Пазарджик! Разкриха убиеца!

Протестиращи роми И ние сме българи искаме справедливост
netinfo
С протестиращите излезе и общинският съветник Райко Живков. Макар да живее в по-големия ромски квартал – „Изток”, той подкрепи недоволните, като обясни, че на митинга е трябвало да има не само цигани, а и българи. Криминалната престъпност не е проблем само на един етнос. Разделението в обществото според цвета на кожата обаче продължава, а жалкото е, че то е подклаждано от политиците, каза още Живков.

Искат постоянен арест за двойния убиец от Пазарджик

Протестиращи роми И ние сме българи искаме справедливост
netinfo
Протестиращите са довели и децата си със себе си. Обясняват, че малките не смеели да излязат за училище от страх да не бъдат простреляни. Митингът ще остане до приключване на съдебното заседание и обявяване на резултата. Ромите настояват сега на Николов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, а след съдебен процес – и възможно най-тежката присъда.

Протестиращи роми И ние сме българи искаме справедливост
netinfo