Огромна победа за българската пряка демокрация, защото 90% от излезлите днес да гласуват са пуснали бюлетина за референдума. Това каза Иво Сиромахов от Инициативния комитет на Шоуто на Слави за Референдума на пресконференция в НДК. Хората искат да вземат решения, а не някой друг вместо тях, и така да задължават политиците да работят в техен интерес, посочи той.

Слави Трифонов определи като "изумително", че над 3 милиона души са решили да гласуват и посочи, че това го натоварва с "изключителна отговорност". Според него са успели да победят система, направена така, че да няма референдуми. Той посочи, че следващата инициатива е електронно гласуване.

Как българите отговориха на въпросите в референдума?

Политическата класа получи оглушителен шамар от своя суверен с гласуването на този референдум, заяви Трифонов. По думите му гласувалите на референдума са показали, че искат те да са управляващите, а политическата класа да бъде техен служител.

В отговор на въпрос дали ще направи партия той каза, че това ще зависи от развитието на ситуацията от тук нататък и ще направи това, което е необходимо. Нито ще спра дотук, нито ще си позволя това да е част от някаква публичност, то ще бъде с реален ефект, каза той, цитиран от БТА.

Слави Трифонов - обичан и мразен

„3 милиона души са прекалено много и депутатите не могат да не се съобразят с тяхното мнение“, коментира Трифонов в отговор на въпрос какво смята, че ще стане, ако референдумът не премине необходимия праг, който го прави задължителен, а трябва да бъде обсъден в парламента и депутатите решат да не се съобразят с резултатите.

Референдумът: колко пъти се е провеждал и кога е валиден?

Той смята, че ако го направят, ще получат изключително суров урок от своя суверен. Българските депутати са деца на българския народ, ако не се съобразят с възпитание, логика и закони, ще стане по друг начин, каза Трифонов.

Слави Трифонов Политическата власт получи звучен шамар (ВИДЕО)
netinfo