Собственик се жалва в РИК, че имотът му е облепен с реклама
Собственик се жалва в РИК, че имотът му е облепен с реклама / снимка: Тина Соколова

Собственик на имот на бул. „Александър Стамболийски” в Пазарджик е подал сигнал до РИК, че имотът му е облепен с рекламни материали, включително за президентските избори. Жалбоподателят не е давал съгласието си за това, като посочва, че е в нарушение агитационни съобщения да са на мястото в изборния ден.

Проверка на комисията показва, че имотът е на над 50 метра от най-близката секция и няма нарушение на изборното законодателство. Жалбата е препратена до полицията.

Собственик се жалва в РИК че имотът му е облепен с реклама
netinfo
В друга жалба застъпник на неправителствена организация е съобщил, че на една от машините е поставен сбъркан надпис „Експериментално машинно гласуване”. На място е установено, че табелката погрешка е сменена с такава от предишни избори, в които машинното гласуване е било експериментално, и е поставена правилната.

Гласоподавател пък е сигнализирал, че отрязъците от бюлетините в една от секциите се откъсват преди влизане в тъмната стаичка, а не при поставяне на втория печат. Забележката е основателна, на работещите в цитираната комисия е направен нов инструктаж.