Дежурни служители ще информират гражданите в изборния ден
Дежурни служители ще информират гражданите в изборния ден / Дарик Враца - архив

Ако гражданите искат да направят справка по избирателните списъци, могат да се обърнат към дежурните служители в Община Видин, които ще отговарят на телефони: 094/ 609 401; 609 439. Информация може да получат и на място в сградата на общината на пл. „Бдинци" №2, ет. І, стая 6 и 9. Припомняме, че хората, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции на 6 ноември, могат да подават заявки на телефони: 094/609 423 и 609 416, от 7.00 до 20.00 ч.

На територията на общината ще работят 129 секционни избирателни комисии. От тях 6 са подвижни, в които могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, а девет са предназначени за хора с увредeно зрение или със затруднения в придвижването. В десет секции, разположени в ОУ „Отец Паисий" и в СУ „Св.Св. Кирил и Методий" желаещите ще могат да гласуват машинно.

Най-възрастният жител на общината, който има право на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум, е Марко Иванов Николов от Видин, роден през 1916 година. Двама видинчани - Малин Димитров и Елена Николова навършват пълнолетие в изборния ден.