Нов Общински съвет има в Ружинци
Нов Общински съвет има в Ружинци / Областна администрация - Видин

Новият Общински съвет в Ружинци днес положи клетва в присъствието на областния управител на Видин Момчил Станков. По негова заповед бе свикано първото заседание на новоизбрания орган на местното самоуправление. Неговият състав бе определен от вота на 2 октомври 2016 г., до който се стигна след като Видинският административен съд отмени провелите се преди една година редовни избори за Общински съвет в Ружинци.

Клетва положиха и подписаха клетвени листове 11 общински съветници, от които 6 са представители на местна коалиция „ГЕРБ, АБВ, РБ, БДЦ", 4 - на КП „Народен съюз" и 1 - на БСП.
„Поздравявам ви за избирането ви за общински съветници и ви желая ползотворна, продуктивна работа за общото благо на община Ружинци", каза областният управител на Видин.

При проведеното тайно гласуване за избор на председател на Общинския съвет в Ружинци, пълно доверие отново получи досегашния председател Димитринка Гергова.
„Благодаря на всички. Трогната съм от единодушието - за пореден път 11 от 11 ме подкрепихте. Надявам се да оправдая доверието, което ми гласувахте. Пожелавам на целия Общински съвет ползотворна работа и след три години да се похвалим, че сме оправдали доверието на нашите избиратели" - заяви Димитринка Гергова.

Тя получи поздравления от народния представител Владимир Тошев, който също присъства на церемонията за учредяването на новоизбрания орган на местното самоуправление.

Приветствие поднесе и кметът на Ружинци Александър Александров, който заяви, че ще разчита на доброто взаимодействие и на активната работа на местната власт в полза на всички жители на общината.