Тази сутрин е подновено издирването на 34-годишният Мирослав Късовски, който е в неизвестност в Стара планина от 27 октомври. Това потвърди кметът на Калофер Румен Стоянов.

Мащабната акция се организира от Министерството на отбраната и в нея са включени военнослужещи от Българската армия, спасители, служители на МВР и специално обучени кучета. За координация има създаден кризисен щаб в района местността Паниците край Калофер с ръководител началникът на отбраната ген. Константин Попов.

Вчера районът, в който се предполага, че може да бъде младият мъж бе огледан от вертолет "Кугър" и от безмоторен летателен апарат. Следи от младият мъж обаче не бяха открити.

И военни се включиха в издирването на изчезналия в Стара планина мъж

Условията в планината са много тежки - минусови температури, мъгла, скреж и тежък терен. Метеорологичните условия около връх Ботев са неблагоприятни за спасителни акции, коментира вчера пред Дарик директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Радко Марков.

Загубата на връзка с Мирослав е станала в района на връх Ботев. Сигналът е подаден около 23.45 ч. на 26 октомври. Колоездачът е тръгнал с два напълно заредени мобилни телефона, но в района на връх Ботев обхватът се губи, а на много места изчезва напълно.

Над 200 души издирват Мирослав, премиерът изпраща подкрепление и техника

В сряда, след потеглянето от хижата, той е успял да проведе само един разговор с близките си, след което връзката с него се загубва.

По първоначална информация той е бил облечен с екип на велосипедист - плътни, но сравнително тънки за сезона черен клин и тъмносиво яке. Носил е малка раница. Предполага се, че е имал намерение в рамките на деня да качи върха и да се прибере в хижата.