Нов протест във Варна срещу нелегалните мигранти
Нов протест във Варна срещу нелегалните мигранти / Дарик, архив

Пореден протест срещу нелегалните мигранти ще се проведе във Варна тази вечер. Той е насрочен за 18.30 часа на площад „Независимост".

Демонстрацията ще премине под надслов „Спрете измамата със сирийските бежанци". Гражданите ще могат да се включат в подписка за недопускане на бежански центрова на територията на община Варна.

Във Варна ще протестират срещу мигрантите

Според организаторите на протеста, под предлог че приемаме бягащи хора от войната в Сирия, през българската граница се допуска да нахлуват безконтролно хиляди мъже от афганистански произход.Те не само не се третират като нарушители, а се вкарват в процедура по превръщането им в български граждани. Много е възможно сред тези мъже да има наркотрафиканти и бойци от ИДИЛ.

Организаторите на протеста ще настояват правителството да организира доброволни отряди, които да отидат на границата и да помагат на граничните полицаи.

„Настояваме да не се дава статут на бежанци на хора, които не отговарят на изискванията на Закона за убежището и бежанците. Настояваме да се присъединим към тези държави от ЕС, които се противопоставят на безконтролното приемане на бежанци", се отбелязва още в поканата за протеста.