Клоуни нападнаха и раниха трима души в Австрия
Клоуни нападнаха и раниха трима души в Австрия / ThinkStock/Getty Images

Трима души бяха ранени от нападатели, дегизирали се като клоуни в Австрия, предаде Франс прес.

Младеж на 19 години беше нападнат от трима мъже, маскирани като клоуни, като единият от тях го е ударил с бейзболна бухалка. Нападението е станало в град Шваз в Тирол. В град Мюрцушлаг в Щирия 16-годишна тийнейджърка падна в шахта в подземен гараж, докато се опитваше да избяга от нападател, също дегизиран от клоун. Момичето беше прието в болница в сериозно състояние. В град Вилах в Каринтия 16-годишна беше атакувана по време на джогинг от нападател, дегизиран като клоун и също е приета в болница.

Клоуни-убийци плашат до смърт британците (ВИДЕО)

Нападенията бяха извършени в навечерието на Хелоуин, който се отбелязва в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември.

Подобни нападения имаше в САЩ, Великобритания, Германия, Нова Зеландия и Австралия, но за първи път сега са регистрирани в Австрия.

В Германия пореден подобен инцидент приключи зле за дегизирания като клоун нападател, предаде Асошиейтед прес.

Агресивни клоуни тероризират Южна Франция

Тийнейджър, маскиран като клоун и въоръжен с чук, връхлетя върху свои връстници на улица в Берлин в опит да се пошегува и да ги уплаши. Тогава 14-годишно момче от групата извади нож и наръга клоуна-нападател. После свали клоунската му маска и откри, че под нея се крие негов 16-годишен познат. Тогава 14-годишното момче оказало първа помощ на наръганото 16-годишно момче, което било откарано в болница. 14-годишният бил задържан за кратко в полицията, а после бил предаден на родителите си.

Източник: БТА