Жажда за справедливост, реформата в съдебната система няма алтернатива
Жажда за справедливост, реформата в съдебната система няма алтернатива / netinfo

С вицеадмирал Пламен Манушев получихме подкрепата на най-голямата партия - ГЕРБ. Знаете много добре, тогава, когато ГЕРБ работи в интерес на гражданите, как изглеждат нашите градове, нашите пътища. Това, което ще продължим да правим за напред не е само за нашите членове и симпатизанти, а за всички българи. Това каза пред стотици симпатизанти на ГЕРБ в Бургас кандидатът за президент Цецка Цачева по време на предизборния концерт на партията.

„Важно е да има разбирателство между държавните институции и местните власти, защото само само чрез диалог се постигат видимите резултати във всяко населено място в страната", обяви Цачева и допълни, че като президент ще насърчава сътрудничеството между изпълнителната и местната власт.

Позицията й подкрепи и кметът на Бургас Димитър Николов с думите: „Г-жа Цецка Цачева е доказан парламентарист с изключително добро отношение към местните власти. Аз като представител на големите областни центрове много пъти съм търсил среща за съдействие за промяна на текстовете, които касаят местната власт. Тя никога не е отказвала помощ."

В Бургас Цецка Цачева подчерта, че българите са зажадняли за справедливост. От нея чухме критични думи към разследващите органи, следствие и прокуратура, че все не успяват да подготвят годни доказателства, които да издържат в съда. Затова продължаването на съдебната реформа е без алтернатива, смята тя.

Без алтернатива е и членството на България в Европейския съюз и НАТО, каза от своя страна евродепутатът от ГЕРБ и зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел. „Това е единственият път, който ни води към стабилност и сигурност. Кандидатурата на Цецка Цачева и Пламен Манушев е гарант, че този път ще бъде следван", категорична беше Габриел.

С бурни аплодисменти в Бургас беше посрещнат и зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов . Той подчерта, че победата на Цачева и Манушев на президентските избори ще даде допълнителна стабилност на държавата.

„Когато правим своя избор, трябва да изберем най-достойните хора. Трябва да знаем коя е политическата сила, която стои зад дадените кандидати. Във всеки избор трябва да знаем кой носи политическата отговорност", каза Цветан Цветанов и призова бургазлии да гласуват с номер 17 за цитирам „единство и сигурно бъдеще".

„На тези избори е поставена на карта нашата ориентация. Трябва да държим твърдо този курс на европейско развитие, защото това е вярната посока за България", заяви от своя страна вицеадмирал Пламен Манушев. Той и Цецка Цачева днес посетиха общинските центрове Айтос, Созопол, Приморско и Царево.