Издирван за престрелката с Митьо Очите в Слънчев бряг се предаде сам
Издирван за престрелката с Митьо Очите в Слънчев бряг се предаде сам / МВР-пресцентър

34-годишният Божидар Кузманов, по прякор Божо Кравата, който бе обявен за издирване след престрелката в ресторант "4 You" в Слънчев бряг, се предал доброволно в полицията във Велико Търново. Това потвърди пред Дарик адвокатът му Диян Костов.

Кузманов изчезна през юли т.г., непосредствено след стрелбата в курорта. Той беше издирван с европейска заповед за арест като лидер на организирана престъпна група за рекет, изнудване, разпространение на наркотици.

Столичани в повече: Групата на Божо Кравата под конвой в София

и още: Спецсъдът остави в ареста задържаните за стрелбата в Слънчев бряг

По данни на МВР криминалната структура действала в Слънчев бряг и Банско от май 2013 г. до 8 юни 2016 г. Според защитата тези твърдения се крепят на показанията на албанец с шведски паспорт, който работел като туроператор и искал да натопи Божо.

Кузманов днес е пристигнал в Областната дирекция на полицията в Търново придружен от юрист. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза адвокат Костов. Това обаче се очаква да стане всеки момент.

Проговори наемателят на ресторанта, в който Митьо Очите беше прострелян

Остава неясно защо Кузманов е избрал да се предаде във Велико Търново, а не в Бургас, където се води разследването по случая.

Пред криминалистите Божидар Кузманов определил като самоотбрана престрелката в Слънчев бряг. При стрелбата бе убит един от гардовете на несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, а самият той бе ранен и в момента е на рехабилитация в луксозен СПА-хотел в Поморие.

Цацаров "разкрил" престъпна група в Бургас след стрелбата по Митьо Очите

Близки до Кузманов споделят още, че във времето на отсъствието му, жена му е била подложена на серия заплахи. Тя е била нападната в Слънчев бряг, а наскоро в София бил взривен и автомобила й.

Други новини от Бургас