Лейди Гага пусна втори сингъл, озаглавен "A-Yo", от очаквания с голям интерес неин нов 5-и студиен албум "Joanne", съобщи Контактмюзик.

30-годишната певица, чието истинско име е Стефани Джърманота, поясни, че песента е вдъхновена от легенди на кънтри музиката, като Джони Кеш. Тя обаче настоя, че не се смята за кънтри изпълнителка.

Лейди Гага предпочете кварталните барове за промоцията на новия си албум

"Изпитвам голямо уважение към всички кънтри музиканти, но не се смятам за кънтри певица", заяви изпълнителката на хита "Poker Face" пред сп. "Ролинг стоун".

"Това е просто период в творчеството ми. Харесвам различни музикални жанрове. Хората мислят по различен начин за рокендрола и кънтри музиката. Рокендролът, кънтри музиката и блус музиката имат свои рожби. Харесвам песните на Джони Кеш, както и тези на Нийл Йънг и Гарт Брукс", признава звездата.

Новият албум на Лейди Гага носи името на една от лелите й

Лейди Гага наскоро довери, че се затруднява да пише музика, когато я тормозят негативни мисли. Албумът й "Joanne" е в памет на леля й, която умряла от лупус на 19-годишна възраст. Певицата поясни, че се затруднявала да работи над албума, защото мислите й за леля й били като психична травма.

"Joanne", който е продължение на излезлия през 2014 г. неин албум "Artpop", трябва да излезе на 21 октомври.

Източник: БТА