Най-високата кула в света светна в цветовете на борбата с рака на гърдата
Най-високата кула в света светна в цветовете на борбата с рака на гърдата / Guliver/Getty Images

Фасадата на най-високата сграда в света Бурж Халифа в Дубай (828 м) бе осветена в розово в четвъртък вечерта. Това се прави в подкрепа на ежегодната световна кампания за борба с рака на гърдата.

Тази инициатива, предназначена и да събира средства, ще се повтори през следващите два дни и през уикендите, следващи месеца, посветен на "Октомврийска роза", посочи "Емаар", гигантът в бизнеса с недвижими имоти в Дубай, който менажира кулата.

В Дубай ще строят най-високата кула

Посетителите на Бурж Халифа, която стана голяма туристическа забележителност след отварянето си през 2010 г., бяха призовани "да се облекат в розово", за да демонстрират своята съпричастност към кампанията.

От всяка продажба на сувенири или други дребни стоки в Бурж Халифа през октомври ще се отделя по 1 дирхам (0,25 евро) в полза на фондацията "Ал Джалила".

Създадената по инициатива на суверена на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, фондацията "Ал Джалила" опитва да се включи в спасяването на живот, като работи срещи рака на гърдата, който е най-разпространеният и най-смъртоносният при жените.

Вижте най-високата сграда в света

Разгънатата в много страни кампания "Октомврийска роза" има за цел всяка година да мобилизира жените и близките им, като обърне вниманието им към проблема с информация, диалог и подчертаване на важността на борбата с това заболяване, пише АФП.

Дубай е едно от седемте емирства, които заедно се наричат Обединени арабски емирства. Той е най-големият град в Емирствата. Намира се на югоизточния бряг на Персийския залив.

Източник: БГНЕС