Вижте по какъв странен начин Сингапур насърчава раждаемостта
Вижте по какъв странен начин Сингапур насърчава раждаемостта / Thinkstock/Getty Images

Сингапур насърчава раждаемостта в града-държава по един доста необичаен начин - властите призовават двойките да правят секс дори в много тесни пространства, съобщава Ройтерс.

Старши държавният министър Джоузефин Тео се обърна към партньорите във фертилна възраст да създадат потомство, дори да не разполагат със собствено жилище.

В Украйна забраняват мисионерската поза

"Нужно е съвсем малко пространство, за да се прави секс", твърди г-жа Тео. Богатият азиатски град-държава се нарежда на пето място по показатели за най-ниска раждаемост в света, като на една жена се падат 1,3 раждания.

Населението на Сингапур отбеляза най-ниския си прираст от едно десетилетие насам с 1,2 на сто годишно.

За повишаване на раждаемостта правителството осигурява щедри бонуси в кеш - по 7 400 долара на новородено дете. Държавният жилищен фонд от своя страна дава приоритет на сключилите брак двойки.

Стресът и Интернет отказват японците от секса

Някои частни компании, като "Mentos", също се включиха в инициативата по увеличаване на населението на Сингапур. В рекламен клип, озаглавен "Национална нощ" фирмата призова сингапурците "да вдигнат флага" и да накарат техния "патриотизъм да избухне". "Време е да изпълним обществените си ангажименти и да правим бебета!"

Италианските власти предизвикаха огромен скандал със своя кампания

Но гражданите не бързат да изпълнят заръките на властите. "Сингапурците са като птиците, не очаквайте от тях да снасят яйца, ако не са си направили гнездо!", коментират блогъри. В социалните мрежи пък се появиха шеги кои са най-тесните места, в които може да се прави секс по почина на г-жа Тео.

Източник: БТА