Стресът и Интернет отказват японците от секса
Стресът и Интернет отказват японците от секса / netinfo

В Япония бе поставен още един печален рекорд на фона на постоянно падащата раждаемост на населението. Почти 40% от жителите на страната не са правили секс през последния месец, показват резултатите от социологическо проучване.

Това е с 5% повече в сравнение с данните от подобна анкета отпреди две години. Сред женените този резултат е по-малък – около 34,6%, пояснява БГНЕС. Експертът в областта на семейното планиране доктор Кунио Китамура смята, че причините японците да се откажат от секса са стреса и преумората на работното място, както и постепенното отмиране на навиците да се общува, които стават все по ненужни в епохата на Интернет.

През миналата година Япония е заела последно място по ниво на сексуална удовлетвореност на населението, показват данните от изследване, проведено от Чикагския университет в 29 страни. Само една четвърт от анкетираните японци са заявили, че са доволни от своя сексуален живот. Друго изследване, поръчано от компанията за производство на презервативи Дюрекс, показа, че японците правят любов 45 пъти в годината, което е почти два пъти по-малко от средния показател на планета - 103 пъти годишно.