Броят на жертвите на урагана Матю в САЩ достигна 34 души
Броят на жертвите на урагана Матю в САЩ достигна 34 души / Guliver/Getty Images

Броят на жертвите на урагана Матю в САЩ достигна 34 души, повече от половината от които са загинали в Северна Каролина, съобщи АП. Губернаторът на Северна Каролина Пат Маккрой съобщи, че са били открити телата на още четирима удавници, с което загиналите в щата станаха 18.

Извънредно положение в щата Северна Каролина заради урагана Матю

Близо 4000 души в Северна Каролина бяха евакуирани от домовете им. Тежко пострадал е град Ламбъртън, където водата стига до покривите на някои къщи, много търговски обекти са наводнени и има блокирани шофьори заради залят участък от междущатска магистрала.

Останалите смъртни случаи, свързани със стихията, са в щатите Джорджия, Флорида и Южна Каролина.

Ураганът Матю взе жертви на Хаити и в Доминиканската република

Президентът на САЩ Барак Обама обяви вчера извънредно положение в Южна Каролина. Тази мярка ще предостави средства от федералния бюджет на местните власти и на някои неправителствени организации за подпомагане на пострадалите 13 окръга в щата.

Мъж паркира колата си в хола, за да я предпази от урагана Матю (СНИМКИ)

САЩ преустановиха временно депортациите на нелегални имигранти от Хаити, след като ураганът помете карибския остров миналия месец, отнемайки живота на поне 1000 души и оставяйки 1,4 милиона в спешна нужда от хуманитарна помощ, съобщи Ройтерс.

Броят на жертвите на урагана Матю в САЩ достигна 34 души
netinfo

Източник: БТА