Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил (СНИМКИ)
Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил (СНИМКИ) / http://www.mfa.bg
Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил(СНИМКИ)
90335
Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил(СНИМКИ)
Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил(СНИМКИ)
  • Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил(СНИМКИ)
  • Облеклото на посланик Мая Добрева - елементарна имитация на монархическия стил(СНИМКИ)

Като маниерничене и елементарна имитация на монархическия стил определи пред Дарик проф. Любомир Стойков облеклото в бебешко синьо на посланичката ни в Белгия и Люксембург Мая Добрева, което е избрала да сложи при връчването на акредитивните си писма на Великия люксембургски херцог Анри.

Според медийния и моден съветник става дума за недоразумение.

"Подобна фотография и облекло влизат в силен конфликт с българските дипломатически традиции, въобще с критериите за сдържаност и изисканост в тази сфера. Политическият дрескод, в частност дипломатическият, предполага сдържаност, изисканост, съобразяване с протокола и нещо много важно - отчитането на културната, етническата и на чисто комуникационната семиотична характеристика на хората, които се обличат по един или друг начин. Много се забавлявах с коментарите. Вече не се говори за "Мисия Лондон", а за Мисия Люксембург.

Снимка на посланика ни в Белгия разбуни социалните мрежи

На въпрос как е трябвало да изглежда Мая Добрева на тази среща, проф. Стойков обясни: "Достатъчно е да влезете в сайта на Външно министерство и да видите как изглеждат другите жени посланички в такива случаи, то си има традиции. Мога да отида по-далече и да кажа, че ако целта е да се предизвика скандал или пък много голям шум, да не правя сравнение с британския премиер Тереза Мей, която също е много екстравагантна, може би донякъде бихме могли да говорим и за определен успех. При всички случаи много хора разбраха коя е всъщност нашата посланичка в Белгия и Люксембург".

Какво издава облеклото на българските кандидат-президенти?

Облеклото на посланик Мая Добрева  елементарна имитация на монархическия стил (СНИМКИ)
netinfo

Проф. Любомир Стойков коментира и друга снимка на посланик Мая Добрева. Тя е от април месец, когато тя е връчила акредитивните си писма на Негово величество краля на белгийците Филип. На въпросния фотос Добрева е оставила дамската си чанта на пода, пред краката й.

"Така се прави само ако изрично е описано в протокола - като влезеш при краля, трябва да си сложиш чантата на земята, явно така се прави", добави проф. Стойков.