Какви са правилата, с които всеки политик трябва да се съобразява? Основно - това са бизнес етикетът и протоколът. А какво издава облеклото на българските кандидат-президенти?

„Протоколните правила не могат да се учат в движение. Маниерите, които използваме, докато говорим, са много важни", коментира в студиото на „Здравей, България" по NOVA експертът по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева.

Използвайте езика на тялото, съветват експертите по протокол.

Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент

„Политиците ни трябва да се научат на медийно поведение, защото обикновените хора ги познаваме само от екрана и от вестниците. Нашите политици не се усмихват, а най-добре облеченият човек е този с усмивка", добави Крънчева.

А как се обличат българските депутати?

Облеклото на Цецка Цачева в повечето случаи не е подходящо - прекалено крещящо е за длъжността, която изпълнява. Татяна Дончева израсна много по отношение на външния си вид. Калфин използва червена вратовръзка, а цветът винаги има значение. Трайчо Трайков пък има афинитет към прекалено широки вратовръзки.

Татяна Дончева: Не съм от мразените политици

„Мъжете не умеят да избират ризите си", каза още Кристина Крънчева.

„Лютви Местан, Иван Костов, Ахмед Доган, Симеон Сакскобургготски, Георги Първанов, Пламен Орешарски имат зашеметяващ дрескод, който може да служи за пример на останалите", коментира журналистът Мон Дьо.

Митьо Пищова и Радо Шишарката вече официално в битката за "Дондуков" 2

„Смята се, че хора с брада крият нещо. Тя пречи на кандидатите като цяло", коментира още Кристина Крънчева, докато в студиото разглеждаха снимка на кандидата за президент Николай Банев.

А какви са съветите към политици, които имат бретон, брада или мустаци, както и към онези, които обичат да носят очила, гледайте във видеото.

Източник: Nova.bg