Експлозията на нефтената платформа "„Deepwater Horizon" на 20 Април 2010, убила 11 души, причини изтичането на милиони барели суров петрол в Мексиканския залив. Това е най-големият нефтен разлив в историята на петролната индустрия, който води след себе си катастрофални екологични последици.

По тази драматична история режисьорът Питър Бърг изгражда филма "Дълбоководен хоризонт".

Марк Уолбърг е част от актьорския състав на филма. В драматичния екшън той се превъплътява в Майк Уилямс - главен техник на платформата. Според него истинският герой обаче е друг.

Майк Уйлямс е истинският герой в историята.

"Майк беше до мен през цялото време. Само той можеше да пресъздаде събитията. Той ми даваше напътствия. Искахме да участва в снимачния процес, колкото се може повече. Той ни помогна толкова много. Рядко виждах Майк да се усмихва. Усмихна се, когато изгледа филма заедно със семейството си. Те бяха благодарни, че най-накрая спомените им са пресъздадени", разказва Марк Уолбърг.

„Deepwater Horizon: Море в пламъци" с екипаж от кинозвезди акостира в кината днес

В такива ситуации всеки може да бъде герой. Особено щом се отнася до природата.

"Всички трябва да се грижим за околната среда. Колегите ми постоянно ми се карат, когато оставя нещо включено, било то лампите или телевизора. Всяко малко усилие има своя голям ефект. Надявам се, че хората ще започнат да полагат повече усилия за природата", смята актьорът.

Филмът вече е в кината.