„Deepwater Horizon: Море в пламъци“ с екипаж от кинозвезди акостира в кината днес
„Deepwater Horizon: Море в пламъци“ с екипаж от кинозвезди акостира в кината днес / netinfo

„Deepwater Horizon: Море в пламъци" е лента, заснета по действителен случай. Вдъхновен от драматичната история за експлодирането на нефтодобивната платформа "Deepwater Horizon", филмът е въздействащ разказ за най-големия разлив на нефт в американската история. В главните роли влиза плеяда от звезди - Марк Уолбърг, Кейт Хъдсън, Кърт Ръсел, Джон Малкович, Дилън О'Брайън, Джина Родригес и Итън Суплий.

Най-голямото екологично бедствие, причинено от човека, се случва на платформата за добив на нефт, отдадена на лизинг на British Petroleum и експлодирала на 20 април 2010 г. в Мексиканския залив. Съоръжението потъва 36 часа по-късно, след опустошителен пожар, на 22 април. Филмът разкрива истинската история и часовете преди и след експлозията, довела до смъртта на 11 работника и 17 ранени от общо 126 човека екип.

Deepwater Horizon Море в пламъци с екипаж от кинозвезди акостира в кината днес
netinfo
Изтеклият нефт във вoдитe нa зaливa довежда до безпрецедентно зaмъpcявaнe и екологична катастрофа с дълготрайни последици.

В драматичния екшън Марк Уолбърг се превъплътява в Майк Уилямс - главен техник на платформата. В ролята на съпругата му влиза Кейт Хъдсън. В лентата тя се снима за първи път с втория си баща - Кърт Ръсел. Това е вторият филм на режисьора Питър Бърг, вдъхновен от истински събития след „Самотният оцелял" (2013), в който Марк Уолбърг също е в главната роля.

„Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на „Лента": "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии - „Моята голяма луда гръцка сватба 2", „Денят на мама", „Любезните пичове", "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан" и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви", „I.T." от днес в кината стартират още две дългоочаквани ленти - „Маймуна" и  „Deepwater Horizon: Море в пламъци", а на 7 октомври предстои премиерата на „Момичето от влака".

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента", можете да намерите на уебсайта на компанията.