Осъдиха крадлата, приспивала жертвите си с лексотан
Осъдиха крадлата, приспивала жертвите си с лексотан / DarikNews.bg, архив

Габровският Районен съд постанови условна присъда за 55-годишната жена от севлиевското село Бериево, която ограбваше жертвите си, приспивайки ги с „Лексотан“. Наказанието й е две години лишаване от свобода, ако направи пак някое престъпление през следващите четири години. Това научаваме от статия в днешния брой на вестник „100 вести".

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд-Габрово в 15-дневен срок. Подсъдимата, чието име и с инициали Б. Х., бе призната за виновна, „че през периода август 2015 г. – януари 2016 г., при условията на продължавано престъпление, отнела чужди движими вещи на обща стойност 661,41 лева от владението на две лица от Габрово с намерение противозаконно да ги присвои, като за отнемане на вещите поставила пострадалите в беззащитно състояние.

Съдят габровка, омайвала жертви с лексотан и крадяла парите им

Вестник „100 вести" припомня, че 55-годишната жена от Бериево идвала с автобуса и гастролирала в Габрово, като пътьом по улиците на областния град набелязвала жертвите си.

Първо ги замайвала с чаша кафе, което им купувала, уж за да почерпи. Скришом пускала по 1-2 хапчета „Лексотан”, а после с лекота им измъквала наличните пари и златни накити. Правела го на публични места, но за околните не ставало ясно какво точно се случва.