Съдят габровка, омайвала жертви с лексотан и крадяла парите им
Съдят габровка, омайвала жертви с лексотан и крадяла парите им / БГНЕС, архив

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена, отнемала пари от различни хора, след като ги замайвала с чаша кафе, в което слагала лексотан.

Жената действала в продължение на близо половин година. Общата стойност на кражбите й не е висока - малко над 661 лв.

Първото престъпление, за което е обвиняема, е реализирано на 26 август м.г. Жертвата е мъж, мястото - пазарът на Шиваров мост в Габрово, задигната сума - 300 лв. Около 12.00 ч. обвиняемата отишла на пазара, където видяла продавач на пилета и яйца. Тя се представила за негова клиентка, доволна от закупената стока и предложила да го почерпи с кафе от близкия автомат.

Жената сложила две таблетки лексотан в кафето на продавача. Малко след като изпил напитката мъжът почувствал замайване. Решил да си тръгва и започнал да прибира стока. Обвиняемата "услужливо" започнала да му помага и взела от закачената на колана му чантичка сумата от 300 лв.

На 7 януари т.г. габровката отново задействала плана си да присвоява чужди пари. В района на драматичния театър в града тя отнела 280 лв. и златен пръстен от друга жена.

Срещата със жертвата й станала в търговски център. Мошеничката заговорила минаваща жена, припомняйки й, че се познават от болницата. Жената споделила, че отива да изтегли пенсията си. Измамничката я изчакала да вземе парите и я придружила към градинката.

Последвало предложение за почерпка с кафе. Поводът, който обвиняемата изтъкнала, бил свързан с празник на нейния син. Напитката била взета от автомат, но преди да я предложи на доверчивата си жертва 55-годишната крадла я гарнирала с лексотан.

Жертвата изпила кафето, почувствала се зле, а жената измъкнала от кутрето на дясната й ръка златен пръстен, взела пенсията от чантата, оставила жената на пейката в парка и си тръгнала.

Други новини от Габрово