Дончева: Който и да е кандидатът на ГЕРБ - ще е декоративен
Дончева: Който и да е кандидатът на ГЕРБ - ще е декоративен / DarikNews.bg, архив

Според кандидата за президент на коалиция "Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева, който и да е кандидатът на ГЕРБ - ще е декоративен. По думите й той ще е посочен от Бойко Борисов и ще се съобразява с него. Това заяви Дончева в Ловеч на съвместна пресконференция с кандидата за вицепрезидент Минчо Спасов. Те присъстваха на съвещание с членове на местните щабове и структурите от Северна България на "Движение 21" и на НДСВ.

Цецка Цачева ли ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ?

Дончева заяви, че за тяхната кандидат-президентска двойка президентската институция не е декоративна, не е просто представителна, а в нея е заровен ключът за бъдещето на България. Според нея решенията, които могат да се вземат и нещата, които могат да се направят в президентската институция, определят посоката за развитие на страната.
Според кандидат-президентската двойка те са потенциални участници в балотажа, като най-сериозните им противници за това са кандидатът на БСП и кандидатът на патриотите, а ГЕРБ като управляващи имат естественото предимство да отидат на втори тур.

Генерал Радев: Кандидатът на ГЕРБ ще е аватар на Борисов

"Ние ще отидем на балотаж и смятам, че сме най-естествените победители от него, защото без особени усилия можем да получим вота на всички останали. Докато останалите ни конкуренти не могат да получат друг вот освен собствения си, събран евентуално на първия тур", каза още Дончева.

Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ

Относно двете кандидатурите на страната ни за генерален секретар на ООН тя заяви, че е нелепо, след като вече топката е в полето на Съвета за сигурност, да се обсъжда от всички видове общности дали е правилно или не смяната на кандидата.

Източник: БТА