Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ
Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ / DarikNews.bg, Бургас, Веселинн Максимов
Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ
90140
Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ
Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ
  • Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ
  • Борисов пази до последно името на кандидата за президент на ГЕРБ

Министър-председателят Бойко Борисов откри новото рибарско пристанище в Черноморец, което беше изградено като част от проекта за водния цикъл на община Созопол.

Той обеща подобни съоръжения да бъдат построени и в други морски селища, които имат нужда от тях.

Пристанището струва 10 млн. лева. То има издадени всички разрешителни за портови дейности, каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Премиерът откри новото пристанище в Черноморец

"Местните хора са щастливи. Не трябва да забравяме времената, когато тук бяха потънали всички лодки на рибарите, това вече няма как да се случи. Изграждането на пристанищата във всички морски градове е най-важното нещо.Няма как да си на мор и да нямаш пристанище", посочи градоначалникът.

Премиерът Борисов подчерта, че импулс за изграждането на пристанищата от Каварна до Резово са били големите наводнения отпреди 6-7 години и работата ще продължи, докато всички морски селища се сдобият с портове

"Планирали сме още няколко, но нека мине сега да приеме бюджета. С дружни усилия да градим държавата, българинът помъдря. 2,5 млрд. плати тази година България за централи, които не са допринесли с нищо за живота на хората. 3,7 млрд. разплатихме за КТБ без изобщо да го усетят хората. Предстоят избори, нека хората помислят", отбеляза Борисов при откриването на пристанището.

Цецка Цачева ли ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ?

Министър-председателят беше съпроводен от един от евентуалните кандидати за президент от ГЕРБ - бургаския кмет Димитър Николов. Но за пореден път отказа да назове името на кандидатурата преди утрешния ден.

"Ще събера актива - кметове, общински съветници, депутати, областни управители. Ще им кажа какво мисля и ще вземем решение", заяви Борисов.

Към момченцето, което посрещна с питка и сол официалните гости Бойко Борисов, се обърна с "Дай първо на президента", очевидно имайки предвид Димитър Николов.

Новото рибарско пристанище в Черноморец е с капацитет за 125 лодки, изградени са хелинги и рибна борса. Има и шест места за големи кораби. Строителството на пристанището започна през ноември 2014 г., но работата по изграждането му беше забавена заради открити останки на потънал кораб в залива.

Други новини от Бургас