Рок групи от Добрич и София с концерт и еко акция
Рок групи от Добрич и София с концерт и еко акция / netinfo

Рок концерт с участието на гостуващата софийска рок група Grimazeи добричката Bloodrushще се проведе от 20 часа днес в Скейт парка. Входът е свободен.

Утре от 12 часа по инициатива на софийската група е предвидена еко акция със сборен пункт отново на Скейт парка. Събитието е част от турнето  "Да живеем в чистота" на Grimaze”. Почистването утре е l дерето в района Лидъл - Кауфланд.

Искате да помогнете на каузата - включете се. Искате да помогнете от място - канете приятелите си в събитието и разпространявайте! Нека бъдем промяната, която искаме да видим в света!”, са написали във фейсбук момчетата от Bloodrush”.

„Grimaze” от около година развива инициативата „Да Живеем в Чистота”.

„Идеята е простичка: ние сме просто четирима музиканти-приятели, които където и да ходим, носим с нас чувалчета и отделяме време да събираме отпадъците, които са разхвърляни в огромни количества из прекрасната ни природа.

В даден момент решихме да си направим страничката "Да Живеем в Чистота", където да качваме снимки на събраните отпадъци, с идеята и други хора да се вдъхновят...Много хора се влюбиха в идеята и за по-малко от година събрахме над 4000 последователи, с които изчистихме над 60 000 литра отпадъци”, казват музикантите.

Те ще направят 10 концерта из по-големите български градове, като във всеки град ще има организирано и дневно събитие за почистване. Осигуряват материали за почистването.