„Дунав“ продължава напред за Купата на България
„Дунав“ продължава напред за Купата на България / netinfo

Отборът на „Дунав“ продължава напред в турнира за Купата на България след драматичен успех над „Витоша“ Бистрица с 9:8 след дузпи (1:1 в редовното време) в среща от първия кръг на надпреварата.

Треньорският щаб на „драконите“ заложи предимно на футболисти, които до момента по-рядко са попадали сред титулярите. Въпреки това русенският тим водеше играта и заслужено поведе и в резултата след попадение на Бранимир Костадинов в 53-ата минута. В самия край на редовното време обаче Китан Василев изравни за домакините и прати мача в продължение. Ново попадение в добавените 30 минути обаче не падна.

При дузпите също не липсваше драма, като и двата отбора пропуснаха по няколко удара от 11 метра, за да се стигне до крайния успех на „Дунав“.

Така „драконите“ си заслужиха място на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

„Казах и преди срещата, че този турнир не ни е приоритет, но не очаквахме да се стига до продължение. Дадох почивка на някои от титулярите, но пък други се наложи да играят 120 минути. Важното е, че нямаме контузии, получихме и само 1 жълт картон. Това е наистина най-важно за нас, защото сега ни предстои да насочим усилия към предстоящия мач с „Ботев“ Пловдив в събота за първенството на Първа лига“, сподели след двубоя в Бистрица треньорът Веселин Великов.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Марио Петков, Михаил Милчев, Петър Патев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Нуриддин Давронов, Спас Георгиев (Николай Колев), Антон Огнянов, Бранимир Костадинов (Васил Шопов), Светослав Читаков (Мирослав Будинов).