Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит
Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит / Guliver/Getty Images

Американската актриса Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит, две години след като сключиха брак и 12 години след като заживяха заедно, съобщиха АФП и Ройтерс.

Любовната история на Брад и Анджелина в снимки

Адвокатът на Анджелина Джоли разпространи изявление, че клиентката му е поискала бракът й с Брад Пит да бъде прекратен.

"Решението е взето в интерес на семейството. Тя няма да коментира и моли семейството й да бъде оставено на спокойствие", заяви адвокат Робърт Офър.

Анджелина Джоли: Не исках деца, а сега и шест са ми малко

Анджелина Джоли е поискала шестте им деца да останат при нея, а Брад Пит да има право на посещения, твърди сайтът TMZ, защото била "изключително разстроена" от родителските методи на съпруга си.

Двамата актьори имат шест деца - Мадокс, Пакс, Захара, Шайло и близнаците Нокс и Вивиен, като три от тях са осиновени.

В документите за развода носителката на Оскар посочва като дата на раздялата им 15 септември 2016 г. Тя не е поискала съпружеска издръжка.

Анджелина Джоли в интимна фотосесия, заснета от Брад Пит (СНИМКИ)

Това е трети брак на Анджелина Джоли и втори на Брад Пит. Тя беше омъжена за актьорите Били Боб Торнтън и Джони Лий Милър, а той - за актрисата Дженифър Анистън.

Брад и Анджелина се снимаха заедно във филма "Мистър и Мисис Смит", който излезе по екраните през 2005 г. След снимките актьорът се разведе с Дженифър Анистън и се премести да живее при Анджелина Джоли.

Двамата актьори сключиха брак през 2014 година. Обетите им бяха написани от шестте им деца.

Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит
netinfo

Голата 20-годишна Анджелина Джоли в лондонска галерия (СНИМКИ)

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а тази година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Жени от цял свят й съчувстваха.

Брад и Анджелина разказаха за "плашещото решение" за мастектомията

Това напълно изтри враждебността, която Джоли предизвика, когато започна връзка с Брад Пит на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит", докато той беше женен за всеобщата любимка Дженифър Анистън.

Анджелина Джоли: На 20 търсиш принц, на 40 - истински мъж

Източник: БТА, БГНЕС