Борисов: Има много предатели в историята и ние плащаме за това
Борисов: Има много предатели в историята и ние плащаме за това / БГНЕС

"Тези, които не спират да говорят в парламента, че сме най-бедните, все пак "най-бедните" сме събрали 2,5 млрд. лв. да разплатим задължения в посока Москва и Вашингтон, само за тази година. И нека да ги разхвърлят върху социални дейности, инфраструктура, за каквото искате... 2,5 милиарда".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание във връзка с одобрения от кабинета проект на закон за предоставяне на помощ за изплащане на задълженията на „Национална електрическа компания" ЕАД.

Вадят от държавния бюджет 1,2 млрд. лева за задълженията на НЕК за "Белене"

Със законопроекта се цели осигуряване на финансови средства на НЕК за заплащане на присъдените суми по арбитражното дело във връзка с проекта АЕЦ „Белене".

Министър Митов за скандалното изказване на руски депутат: България не е за продан!

Борисов засегна и темата със скандалното изказване на руски депутат:

"От над 1300 години сме удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели има много в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти".

"Достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори вчера, но това си е негова работа", каза още Борисов.