Фандъкова: В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа
Фандъкова: В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа / БГНЕС
Фандъкова: В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа
89748
Фандъкова: В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа
  • Фандъкова: В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа

В София се раждат идеи, които променят страната и цяла Европа. Градът е крепост на вярата, надеждата и любовта. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на тържествената церемония по издигане знамето на София.

София празнува - Вяра, Надежда, Любов

"Последните години градът ни не престава да се развива и се развива все по-бързо, влиза в престижни международни класации, печели признания и зад всичко това стои един голям двигател - София с нейните хора. С мащабните проекти и темпото на работа се стремим да отговорим на желанието за по-добър живот и реална промяна. Зная, че управляващите сме длъжници на града и на хората, затова разчитам на критичния поглед, на новите идеи и на искрената загриженост на всеки, който обича този град", каза Фандъкова.

"Често казваме, че София е град с хилядолетна история, ще добавя - София е град с хилядолетен дух. Днес София е много по-голяма от крепостните стени на Древна Сердика, но продължава да е град, чиято крепост са вярата, надеждата и любовта", допълни кметът.

Фандъкова В София се раждат идеи които променят страната и цяла Европа
netinfo

По случай празника на София Столичният общински съвет раздаде традиционните си отличия. На тържествената сесия на местния парламент отличията "почетен гражданин на София" получиха бившият посланик на Израел у нас Шаул Камиса Раз и шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров. Сред наградените с почетен знак и значка на София са певицата Поли Генова, режисьорите Бина Харалампиева и Кирякос Аргиропулос, актьорите Илка Зафирова, Вельо Горанов и Иринией Константинов.